Синдиците на КТБ отхвърлят вземания на „Булгаргаз” и БТК за близо 70 милиона

17:54, 14 май 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синдиците на КТБ обявиха списъците с приетите и неприети възражения. Неприети са вземанията на „Булгаргаз” и БТК, които възлизат на близо 70 милиона лева. Приети са били исканията на „Кремиковци” и „Летище София”.

Публикувани са списък на приетите вземания, по които не са направени възражения, списък на неприетите вземания, за които е подадено възражение пред съда, и списък на приетите вземания, които са оспорени пред съда чрез възражение. Трите списъка могат да бъдат намерени в Търговския регистър.

Вземане на "Булгаргаз” за повече от 12 млн. лева, но не е прието от синдиците на КТБ. Най-голямото неприето вземане, оспорено в съда, е на БТК за повече от 52 млн. лв. 

В първата група приети без възражение попада вземане на обявения в несъстоятелност комбинат "Кремиковци“ – за близо 209 милиона лева. За повече от 28 милиона лева е прието вземане на Летище София. Аеропортът обаче има и неприето вземане, което е оспорено в съда – за близо 2 млн. лева. 

Сред списъка с приетите вземания се открояват държавни предприятия и организации, които са депозирали парите си в КТБ като АЕЦ "Козлодуй" - 4,5 млн. лв., „Булгартрансгаз” - 60,3 млн. лв., Български енергиен холдинг - 14,7 млн. лв., Електроенергийния системен оператор - 5 млн. лв., „Ел Би Булгарикум” - 1,8 млн. лв., "Кинтекс" - 13,6 млн. лв. и други. 

Одобрен е и депозитът на притежаваната от Цветан Василев компания "Бромак" от 11 млн. лева. Но имуществото на ексбанкера е запорирано по иск за над 2,2 млрд. лв. от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. 

Одобрен е и влогът на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган от 694 272,89 лева. При другите неприети вземания прави впечатление това на Агенцията за приватизация на Сърбия за близо 13 млн. лева. 

Очаквано, въпреки че е оспорено в съда, е прието вземането на Фонда за гарантиране на влоговете за повече от 3.7 млрд. лева. Същото важи и за „Комерцбанк” за 12.45 млн. лв., която е сред най-големите кредитори на КТБ. 

Приети са и вземанията на "Домерит“, които са за повече от 18 млн. лв., както и на "НУРТС“, за които са описани две суми, придобити чрез цесия. Едната е за повече от 84 млн. лв., а другата за 46 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама