Поли Генова извоюва четвърто място на "Евровизия", Украйна е първа

01:42, 15 май 16 25 687 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България и песента "Ако любовта беше престъпление" на Поли Генова се нареди на четвъртото място в 61-вото издание на "Евровизия". Нашата песен спечели пето място от зрителския вот, но не успя да вземе максимум точки от журито на нито една държава. 

Първи в конкурса са Украйна, втори Австралия, трети Русия, четвърти България. Най-високата оценка на журито беше за Австралия, но зрителите на конкурса издигнаха Украйна до първото място с изпълнитеката Джамала и песента "1944".

За пръв път тази година зрителският вот и вотът на националното жури бяха представени отделно, за това и церемонията се проточи по-дълго.

Поли Генова отново взриви публиката в Стокхолм. Изпълнението й беше бурно аплодирано от многобройните зрители в залата. Поли Генова представя България за втори път на Евровизия. Първото й участие в конкурса е през 2011 година - в Дюселдорф.

България участва в конкурсите на Евровизия от 2005 година. Най-големият ни успех досега е през 2007 година във Финландия, когато Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи се класираха на пето място с песента “Вода“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама