Предприемачи от региона участваха в бизнес форум

07:27, 15 май 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16 членове на бизнес структурата на ГЕРБ в област Велико Търново, както и областният лидер на партията Даниел Панов, взеха участие в Регионална конференция „Финансови инструменти и възможности за финансиране на българския бизнес“. Форумът, който събра в Русе народни представители, кметове и предприемачи от Североизточна България, бе организиран от НИС на Предприемачи ГЕРБ и сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“. Това бе първата от поредица регионални кръгли маси по теми, касаещи различни браншови и бизнес сектори в страната.

„Провеждането на тези кръгли маси има за цел да изведе идеи и да се обсъди оптимизирането на дейности, които да имат реален принос при подобряване на икономическата среда у нас“, коментира областният координатор на Предприемачи ГЕРБ Атанас Парушев. „Като най-голямата дясна партия ГЕРБ има и най-много съмишленици сред българските предприемачи. Ръка за ръка, бизнесът, местната власт и депутатите, могат да постигат резултати, които да са от полза за всички българи“, заяви Парушев.

Форума в Русе откри председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който бе категоричен, че тласък на бизнеса ще развие регионите. Сред някои от темите, които експерти и предприемачи дискутираха в рамките на събитието бяха начините за предоставяне на директно финансиране на бизнес идеи за малки и средни предприятия, дейностите в полза на икономическо развитие чрез „Планът Юнкер – Инвестиционен план за Европа“, както и действащи и предстоящи оперативни програми. Възможностите за подкрепа и развитие на сектор „Пчеларство“ представи евродепутът Мария Габриел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама