Институции в Добрич са в дъното на класацията за прозрачност у нас

07:29, 15 май 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният инспекторат по образование – Добрич е в дъното на класацията за прозрачност на институциите у нас. Това сочи проучване на Програма „Достъп до информация”.

Резултатите са от проучване на ПДИ чрез оценяване на Интернет страниците и подаване на електронни заявления до административните структури в системата на изпълнителната власт.

В периода 10 март – 23 април 2016 програма „Достъп до информация” прегледа и оцени 565 интернет страници на административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти, задължени да предоставят информация, и независими органи на власт.  В рамките на проучването бяха подадени 565 електронни заявления с искане за предоставяне на копие от акта, който урежда организацията и движението на документооборота в съответната институция.

Измежду  всички общо 565 държавни и общински институции, РИО Добрич е на 556 място. Малко по-напред – на 513 място, е Областната дирекция на МВР.

Прави впечатление, че РИО – Добрич, е на последно място в структурата на МОН. В системата на МВР от 29 структури, областната дирекция в Добрич е на 25-о място.

Областта все пак има и предни места в класацията. Така Община Добрич е на 10-о място измежду всички 565 институции, като е на същата позиция и в класацията на общинските и областни администрация, непосредствено пред Столична община. В класацията община Крушари е на 13-о, а Балчик – на 16-о място.

Сред областните администрации тази в Добрич е на четвърто място.

На същата позиция е и  Областната дирекция „Земеделие”.  Регионалната здравна инспекция е на пета позиция в системата на здравното министерство и неговите инспекции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама