Изследват безплатно за СПИН в Стара Загора

07:40, 15 май 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможност за доброволно изследване и консултиране за ХИВ/СПИН ще бъде предоставена днес на старозагорци. Инициативата е по повод Деня на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, който се отбелязва днес.

Желаещите консултация мога да направят това в изнесен кабинет от  16.00 до 17.00 часа, в района на Морфологичен блок  на Медицинския факултет при Тракийски университет и от 17.00 до 18.00 часа, в района на блок №19, кв. „Казански” , Стара Загора.

Днес ще се проведат и редица инициативи свързани с Деня на съпричастност. Те са организирани от сдружения „Свят без граници”, клуб „Зараза”- сдружение „Самаряни”, Младежки общински съвет, Превантивно-информационен център по зависимостии др.

От 10.00 часа ще тръгне шествие под надслов  „Ден на приятелството и здравето”. Началото е  паметната плоча и цветна леха във формата на панделка, посветена на борбата със СПИН, в парк „Зеленият клин”. От 12.00 часа участниците ще запалят свещи в памет на жертвите на СПИН  в катедралния храм Свети Димитър” . Засаждането на цветна леха с форма на панделка на територията на Медицински факултет  започва от 16.00 часа.

Ще се проведе и кинолектория „Всеки ден е шанс да промениш живота си” част от дългосрочна информационно-поведенческа интервенция „Отворени сърца за толерантно общуване”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама