Доброволци ще чистят безстопанствените плажове на Шкорпиловци

07:56, 15 май 16 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шкорпиловци – курортът с най-дългата плажна ивица между морето и планината, се стяга за предстоящия туристически сезон. Това стана ясно на проведената среща на кмета Красимира Анастасова и заместника й по хуманитарните дейности Ивайло Маринов с представители на туристическия бранш, полиция, пожарна и всички институции, отговорни за реда и сигурността на туристите през лятото.

На 4 юни общинската администрация ще проведе с доброволци акция за почистване на двата плажа –„Шкорпиловци - север” и „Шкорпиловци –юг” като част от кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно”. Двата плажа останаха без стопани, но отиват на втори търг с 30% по-ниска цена според уверенията на министъра на туризма Николина Ангелкова, припомни зам.-кметът Ивайло Маринов. „Шкорпиловци –централен” е даден на концесия за срок от 20 години на варненската фирма „Ескана“АД.

Общината пое ангажимент пред бранша да постави информационни табели, кошчета за отпадъци, да се подобри осветлението в курорта и чистотата на алеите. Полицията и противопожарната служба готвят план за съвместни проверки за къмпингуването на определените за целта места.

От началото на май работи новият Информационно-туристически център в Старо Оряхово, който обслужва цялата община Долни чифлик. Той ще представя офертите на хотелиери, ще дава информация за свободните места в Шкорпиловци, туристическите атракции и културните събития през новия сезон. На сайта на община Долни чифлик ще има и страница на Информационно-туристическия център.

Сезонът в Шкорпиловци е един от най-кратките - започва в началото на юли и свършва в края на август. Туристите са предимно българи, както и русначета, които идват на лагер в големите почивни бази в курорта .

Местата за настаняване са 55 с капацитет близо 2500 легла. Категоризираните заведения за хранене и развлечения са 43. През миналата година реализираните нощувки са 74 665, българите са били 11 524, чужденците - 4225. Приходите от туристическия данък в местната хазна са 40 357 лв. за 2015 г. при 30 254 лв. за предходната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама