Дават старт на проявите "Здрав дух в здраво тяло..."

07:56, 15 май 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приятелите на Синята планина в Сливен ще се съберат днес пред входа на Първата текстилна фабрика /Текстилен техникум/, за да сложат началото на поредица от походи по пътеките на Бармук баир. В групата ще участват, както деца на възраст от 6 до 16 години, така и възрастни хора, които ще си припомнят позабравените пътеки до местността Свети Георги.

На площадката до параклиса "Св. Георги" участниците в похода ще могат да присъстват на лекция на тема: "Дишане, дихателни техники и начин на провеждането им по време на поход", изнесена от сливенския терапевт Антон Дойчев. Ще бъдат организирани състезателни игри, водени от Валери Минчев - представител на спортната общественост в града.На победителите в надпреварата ще бъдат раздадени награди. В похода ще вземат участие и специалисти от Природен парк "Сините камъни".

Това е първата изява по проекта "Здрав дух в здраво тяло...", за който е одобрено финансиране на Дарителския кръг "За по-добро бъдеще на Сливен", организиран със съдействието на Фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма за Развитие на обществените фондации в България с финансовата подкрепа на Фондация"Америка за България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама