Гранд хотел „Рига“ предпочитан и препоръчан за гостите на Русе

08:00, 15 май 16 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Пътеводител: ТОП 5 хотели и ресторанти в...“ е новата седмична рубрика на Topnovini.bg, която ще обхваща хотелите и ресторантите в няколко от големите градове на страната. Публикациите са съобразени с рейтинга на booking.com и tripadvisor.com.

Предлагаме ви класацията на петте ТОП места за отсядане и хапване в Русе.

Дунавският град е кръстопътен и космополитен. През двадесетвековната му история различните епохи оставят отпечатък върху многообразието от културни пластове. Днес той е най-големият български град на река Дунав, най-важният транспортен, логистичен, икономически и културен център за Северна България. Градът се намира на 300 км. от София и на 70 км. от Букурещ.

Месец май изобилства от прояви, които дават допълнителен цвят на дунавската столица на България. Началото бе поставено от традиционните съпътстващи Великден (1 май) и празника на града (6 май) пролетни панаири, концерти и продължава през тази седмица с Русенското изложение на техника в университета, форума „Уикенд туризъм“, представящ различни и алтернативни форми на туризъм през почивните дни и Универсиадата, събрала над 1 500 спортисти от повече от 20 университета.

В Русе има редица забележителности, сред които архитектурните паметници и ансамбли по централната улица „Александровска“, Статуята на Свободата, Доходното здание, Регионалният исторически музей и Екомузеят с аквариум на площад „Княз Александър Батенберг“, Римската крепост „Сексагинта Приста“ близо до брега на река Дунав и др.

Не липсват и атрактивни места за отдих и разходка в региона, които предоставя Поломието с Басарбовския скален манастир, Ивановските скални църкви, пещерата Орлова чука, средноведовният град Червен и т.н.

Русе изобилства от хотели – и скъпи, и евтини, разположени в централните и по-отдалечените части на града.

Booking.com препоръчва на първо място Гранд хотел „Рига“ с превъзходна оценка 9.2, формирана на база 885 отзива. Следва „Космополитан Хотел&Уелнес“, „Сити Хаус Хотел&Ресторант“, „Бутиков хотел Вега“, „Теодора Палас“.

Класация на Tripadvisor.com за следващите дни според най-много резервации и отзиви на посетители, посочили своите предпочитания е Гранд хотел „Рига“, следван от „Космополитан“, „Бест Уестърн Бистра и Галина“, „Анна Палас“ и „Дунав Плаза“.

Предложенията за хапване са ресторант „Ню Хаус“, ресторант „Виена“, механа „Чифлика“, ресторант „Панорама“ и „Хепи Бар и Грил“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама