Телохранители демонстрират стрелба край Пловдив

08:05, 15 май 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стрелба при съпровождане на ВИП лице и от движещ се автомобил ще демонстрират днес в стрелкови комплекс "360" край Пловдив телохранителите, които участват на Европейското първенство "Бодигард". Ден след официалното откриване на състезанието най-добрите телохранители, които пазят президенти в Европа, ще мерят сили в надпревара за тазгодишната шампионска титла. Ще има зрелищни демонстрации по бърза стрелба от различни положения.

Началото е в 9 часа, а за половин ден най-модерното стрелбище у нас – "360", което се намира на 132-и км. на магистралата София - Пловдив, до Войводиново, ще се превърне в арена на атрактивни схватки.

България и Българската бодигард федерация за първи път са домакини на надпреварата, която ще се проведе от 14 до 17 май по правилника на IBF (Международната бодигард федерация). Състезанията "Бодигард" са място за изява на спортните и професионални умения на състезателите, спомагат за обмяната на опит и създаване на социални отношения между спортисти от различни служби за сигурност. Те мотивират отборите да провеждат целенасочена подготовка за постигането на високи спортни резултати във всички дисциплини на многобоя.

Спортният приложен многобой включва осем дисциплини и подпомага развитието, поддържането и подобряването на физическата дееспособност на екипите за охрана чрез състезания и спорт. 

В живота бодигардът носи отговорност за живота на друг човек и от него се изискват специални умения. Телохранителите трябва да могат да разпознаят и да избягват опасностите, да защитят охраняваното лице с помощта на своите собствени физически умения или да прибягнат до използването на огнестрелно оръжие, да търсят и откриват взривни устройства, да оказват първа медицинска помощ и уверено да шофират при екстремни условия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама