Отлично представяне на възпитаници на ЮЗУ в международно състезание

08:42, 15 май 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отлично бе представянето на отбора на Югозападния университет на международното състезание по право на Европейския съюз, което се проведе в словашката столица Братислава. Възпитаниците на най-голямото висше учебно заведение в Югозапада успяха да "надвият" участниците от Словакия, Грузия и Вилнюс като показаха солидни познания в областта на правото на ЕС.

Тимът на ЮЗУ бе в състав Галина Гълъбова Писарска (IV курс, Право), Теодора Живкова Георгиева (IV курс, Право), Калин Руменов Димитров (V курс, Право) и Габриела Георгиева Гарова (Право). Участниците бяха тренирани от Биляна Манова и Донка Стойчева, миналогодишни участници в състезанието, които успяха да предадат своя ценен опит и знания.

Студентите бяха похвалени лично от организатора на състезанието Денис Ашмор. Те имаха възможността да пледират пред най-известния и уважаван генерален адвокат на Съда на ЕС – Елеонор Шарпстън. Възпитаниците на Правно-историческия факултет определиха това като уникална възможност, която за мнозинството доайени в юридическата професия, все още е неосъществена

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама