Футболистите на възродения „Локомотив“ (Бургас) заминават на турнир в Одрин

09:01, 15 май 16 / Спорт 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15 бургаски деца ще вземат участие в международен турнир по футбол в Одрин, който ще се проведе от 20 до 22 май. Малчуганите, родени през 2006 и 2007 година, са от школата на "Локомотив". В Одрин заминават по покана на местния футболен клуб, който има академия, която обучава и след това подава талантливи деца и юноши на турските грандове "Галатасарай" и "Бешикташ".

Престоят на малките бургаски футболисти в Одрин ще е напълно безплатен. Разходите се поемат от домакините.

"Пътуването е за сметка на нашия клуб, така че няма да обременяваме родителите с никакви средства. Най-важното е, че нашите деца за първи път ще усетят тръпката от това да играят международни мачове", заяви председателят на "Локомотив" Костадин Джамбазов.

Той и колегата му Благомир Митрев ще водят децата в Одрин. На турнира ще участват общо 4 отбора и ще играят всеки срещу всеки.

Припомняме, че ФК „Локомотив“ беше възроден през тази година след 35-годишно прекъсване. Основни двигатели на завръщането са футболни легенди Костадин Джамбазов и Благо Митрев. Те обещават да направят всичко възможно да върнат отбора сред елита на страната. Дотогава обаче трябва да се извърви дълъг път. Клубът отначало стартира с детско-юношеска школа, като в треньорския състав личат имената на едни от най-добрите футболни специалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама