Хазартен бос дава $100 милиона на Тръмп

11:44, 15 май 16 / Свят 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доналд Тръмп, който на практика си осигури номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ за изборите спечели и солидна финансова подкрепа. Кампанията му ще бъде подкрепена със 100 милиона долара от най - големия спонсор на Републиканската партия в САЩ. Тези пари е готов да му даде един от най-богатите хора в САЩ, хазартният бос Шелдън Аделсън, съобщи в. "Ню Йорк таймс". Тръмп и Аделсън са се срещнали тази седмица и са се споразумели за допълнителни доброволни пожертвувания.

Подобна помощ ще бъде повече от добре дошла, защото досега той финансираше предизборната си кампания с лични средства и с твърде скромните пожертвувания на привържениците си.

Неотдавна Тръпм каза, че за предизборната му кампания ще му бъдат необходими още 1 милиард долара.

Аделсън, който е на 82 години, притежава казино "Сандс" в Лас Вегас, щата Невада. От 2012 година той е осигурил подкрепа на републиканците в размер на 98 милиона долара.

Доналд Тръмп увеличава подкрепата си и почти се изравнява с кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън, сочи допитване в национален мащаб за САЩ, проведено наскоро.

Според проучването, 41 процента от вероятните избиратели подкрепят Клинтън, 40 процента подкрепят Тръмп, а 19 процента още на са решили за кого биха гласували. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама