900 блока в страната се санират с пари от контрабандата, обяви Борисов

13:08, 15 май 16 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В момента санираме над 900 блока в цялата страна. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на ремонтирания стоманен мост в Симеоновград, цитиран от БТА. „Тук има 3 или 4 готови сгради, други четири започват след 10 дни и мисля, че има още 12 по програма“, изброй премиерът.

Ремонтираният стоманен мост в Симеоновград свързва двете части на града, а реконструкцията му е за 2,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет. Близо две години съоръжението е било непроходимо, отбеляза в словото си кметът на общината Милена Рангелова, цитиран от БТА. Мостът е строен от германците през втората световна война. 

Премиерът поздрави жителите на Симеоновград като отбеляза, че "затова е толкова важна битката с контрабандата, за да могат парите да отиват в бюджета". По думите му, ако не са били събрани тези средства от контрабандистите, сега мост нямаше да има. "Това е простата формула", каза Борисов.

По-късно днес се очаква министър-председателят да открие железопътната отсечка Любимец - гръцка граница, която е част от проекта за модернизация на железопътната линия Първомай - Свиленград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама