Симеонов убеден, че ще падне ветото на Изборния кодекс, предсрочни избори са малко вероятни

14:22, 15 май 16 / Политика 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предсрочни избори ще има само тогава, когато някоя от трите партии ГЕРБ, остатъкът от Реформаторския блок и Патриотичният фронт реши да има такива. Има и едно обстоятелство, в което премиерът Бойко Борисов внезапно решава да си хвърли оставката и тогава естествено отиваме на предсрочни избори.

Това обяви в предаването "Неделя 150" съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Според него към момента има наличното мнозинство в парламента.

„Ще видите това в сряда, когато ще гласуваме против ветото на президента. Не е ясно какво точно ще стане в сряда. Ако бъдем подкрепени, оставаме в управлението. Ако не бъдем подкрепени, ще трябва да прекратим тази подкрепа, което ще доведе до нова конфигурация, но това не означава задължително предсрочни избори“, обяви той.

По думите му споразумeнието между ГЕРБ, патриотите и реформаторите е да бъде отхвърлено ветото. Такова споразумение е било постигнато в края на работната седмица, за което председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов вчера отказа да съобщи в каква посока е.

„Сделка "Изборен кодекс срещу антикорупционен закон" не може да има“, категоричен е Симеонов. Според него е прекалено елементарно да се говори за такава сделка, а патриотите не се изживявали като основен фактор.

Той посочи, че антикорупционният закон на Кунева ще бъде подкрепен, ако от него отпадне възможността да се разглеждат анонимни сигнали, независимо как са назовани в текстовете на проекта.

Лидерът на НФСБ анализира, че твърде лековато се коментирал въпросът за предсрочните парламентарни избори, защото нито БСП, нито ДПС или АБВ искат и са готови за такива, а това било само празно дърдорене за привличане на вниманието и ухажване от медиите. Той мотивира изводите си с това, че БСП и ДПС били в състояние на разпад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама