Участник в „Гласът на България“ е родният представител на „Откритие“

14:33, 15 май 16 / Култура 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малко след като издаде новия си сингъл „Там където“, Тодор Георгиев - Toshey ще представи България на „Откритие“. Талантливият певец, познат от „Гласът на България“, ще се състезава в конкурсната програма за най-добър изпълнител и най-добра песен. С това той се превръща в единствения българин в 25-годишната история на фестивала, селектиран в две категории.

Парчето, с което ще се състезава Toshey, е красивата балада „Till The End”. Текстът и музиката са изцяло негови, а аранжиментът е на Евгени Димитров - Маестрото. Песента е записана през 2014 г. като част от мини албума Coming Home, преди изпълнителят да замине за САЩ, за да учи актьорско майсторство. Щастливо завърнал се на българска земя, Тодор е по-продуктивен от всякога и няма търпение отново да се посвети на най-голямата си любов - музиката. След като представи видеото към „Там където“ на специално събитие, той не губи нито минутка време и вече записва нов материал.

Всички, които желаят да го подкрепят, могат да гласуват онлайн за парчето му „Till The End“ в съпътстващия фестивалната програма международен радиоконкурс, включващ общо 7 радиостанции от различни държави.

Във фестивала участват 14 песни от България, Индонезия, Италия, Испания, Малта, Македония, Румъния, Русия, Украйна, Молдова, Турция, Филипини, Азербайджан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама