Бойко Борисов дойде в Хасковско с джип, вози се на влак и отлетя с хеликоптер към Кърджали

14:41, 15 май 16 / Политика 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов си тръгна от Хасковска област с една лентичка, една картина и поиска от хората на Симеоновград да му пишат във Фейсбук, за да го информират дали областният управител Станислав Дечев изпълнява заповедта му да закърпи пътя между Стара Загора и Симеоновград.

Бойко Борисов пристигна с джип, вози се на влак и замина за Кърджали с хеликоптер. Всичко това се случи по време на днешната му визита в Симеоновград, където откри ремонтирания стоманен мост, а след това и обновената жп гара в Любимец.



На кратка церемония в Симеоновград бе обяснено, че мостът, който е строен от германците по време на Втората световна война, е глътнал 2 400 000 лв. Били са отпуснати още 360 000 лв., заради непредвидени разходи. По думите на премиера средствата били набрани от борбата с контрабандата.

Съоръжението бе затворено за преминаване с автомобили 2 години и криеше опасности. Мостът свързва два квартала в града. Железният мост, както го наричат в Симеоновград, е един от символите на града. Точно на тържеството Борисов поиска губернаторът да ремонтира Републиканският път Стара Загора-Симеоновград, защото по думите му бил с дупки.



Малко по-късно Бойко Борисов се качи на влака за Любимец по обновеното жп трасе. „Днес пускаме и влака, който вдига 226 км. и е със средна скорост от 170 км. Ще видите, че след около 2 години ще ходим на море или до Истанбул с високоскоростен интернет, докато седим в купето, но затова трябва да съберем още пари, за да купим нови локомотиви”, коментира премиерът.



В Любимец вместо лентичка, премиерът получи за подарък картина от кмета на града Анастас Анастасов. Там транспортния министър Ивайло Московски пък даде разрешителното на Националната компания „Желозопътна инфраструктура” за експлоатация на трасето. Московски обяви, че има проекти за ремонта и на други жп трасета, но се търсят пари.



След журналистически въпрос стана ясно, че Бойко Борисов отива с хеликоптер в Кърджали, където ще пререже лентата на нова фабрика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама