Цветанов в Бургас: Решението за напускането на АБВ е изненада и за нас, и за техните депутати

14:53, 15 май 16 / Политика 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Решението на политическото ръководство на АБВ да напуснат правителството е изненадало както ГЕРБ, така и самите депутати от партията на Георги Първанов. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в Бургас. Днес той провежда среща с областното ръководство, ръководствата на общинските структури, народни представители, кметове и общински съветници от Бургаска област, за да направят детайлен анализ на резултатите от местните избори.

Пред журналисти Цветанов каза, че е нямало никаква предварителна индикация относно решението на АБВ. Дори миналия вторник, когато се е провело редовното заседание на партиите, формиращи парламентарното мнозинство, представителят на АБВ Кирил Цочев не е знаел за обявената публична позиция за оттеглянето само два часа преди това от централата на неговата партия. Парламентарната група на АБВ не е била запозната с това политическо решение и в следващите няколко дни самите депутати от партията на Първанов са нямали логично обяснение защо се случва това.

След случилото се в ГЕРБ си правят извод, че АБВ не са били искрени в заявените от тях намерения за стабилността на страната и за правенето на реални политика.

„Знаете, че когато формирахме кабинета „Борисов 2“, тогава имахме коалиционно споразумение с Реформаторския блок заедно с Патриотичния фронт и имахме достатъчно народни представители, за да формираме парламентарно мнозинство. Но тогава имаше една висока експертна оценка на Ивайло Калфин и преценихме, че можем да се възползваме от добрите неща, които могат да бъдат оценени от Брюксел по достойнство. Затова е дадохме възможност на АБВ да бъде съпричастна към тази общонационална политика. Тяхното решението за напускане на правителството е партийна работа и не смятам, че ние трябва да го коментираме публично. Правим си изводите вътрешнопартийно“, заяви Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ допълни, че към настоящия момент имат стабилно мнозинство в Народното събрание, което дава възможност да се приемат важните конституционни промени.     

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама