ГЕРБ решава във вторник дали да сезира КС за референдума на Слави

15:26, 15 май 16 / Политика 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Идния вторник ще стане ясно дали ГЕРБ ще сезира Конституционния съд относно референдума на Слави Трифонов. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в Бургас.

Той каза, че темата е била дискутирана на последните консултации, които ГЕРБ са имали с Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е обявил, че също може да подкрепи такава инициатива.

„Във вторник, когато ще имаме окончателна позиция както за ветото на президента, така също и за евентуални бъдещи законодателни промени в изборния кодекс, за да можем да успокоим и българите в чужбина, тогава може би ще имаме и позиция относно евентуално сезиране на Конституционния съд от парламентаристите“, коментира Цветанов.

В петък президентът Росен Плевнелиев заяви, че ще сезира съда заради въпросите, освен ако депутатите не го направят първи.

От "Шоуто на Слави" пък отговориха, че въпросите са обсъдени със специалисти по конституционно право и не противоречат на основния закон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама