Над 330 участници на "Артфестивал - Перущица"

16:48, 15 май 16 / Култура 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 330 участници от художествени групи, състави, индивидуални изпълнители на певческото и танцово изкуство се включиха днес в осмия "Артфестивал - Перущица 2016 - работилница за таланти, изкуство и усмивки", съобщиха от Общинта.

В концертната програма на централния площад взеха участие изпълнители от общините Родопи, Пловдив, Стамболийски, Марица, Кричим, Пазарджик. Домакините от Перущица бяха представени от детските заведения "Радост" и "Тракийче", Габриела Мишева, Танцово студио "Самодиви", Спортен клуб "Шинкиокушин", Духов оркестър.



Своите умения и талант в изработването на сувенири и предмети на приложното изкуство и занаяти демонстрираха участниците от школата по приложно изкуство "Духовно огледало" при НЧ "Любен Каравелов" - Куртово Конаре, които имат множество наши и международни награди. За първи път гостува пловдивската художничка Женя Недялкова със свои картини, рисувани с пръсти. Местните  майстори Върбинка Петрова, Екатерина Тошкова и Калоян Атанасов представиха на публиката ръчно изработени сувенири, букети от хартия, керамични фигури.



Фестивалът се превърна в традиция и е част от културната програма на Община Перущица, посветена на 140-та годишнина от Априлското въстание. Концертната програма се обогатява жанрово и с всяка изминала година привлича все повече участници и зрители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама