Хамид Хамид: Демокрацията и конституцията на България са изнасилени

16:54, 15 май 16 / Политика 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Последните законодателни промени на управляващото мнозинство поставят демокрацията в опасност. Демокрацията и конституцията на България са изнасилени. Докога институциите в страната ще търпят такова варварско отношение към законите в България”, каза в речта си на възпоменателния митинг в каолиновското село Пристое депутатът Хамид Хамид.

По думите му,през следващата седмица в Народното събрание предстои битката за правата на милиони български граждани в чужбина. „И Хасан от Чорлу има същите права като Иван от София”, допълни Хамид.



За правата, единството и свободата говориха и всички други участници в митинга, с който днес се отбеляза 27-та годишнина от Възродителния процес и майските събития от 1989 г. Лидерите на ДПС, депутати и активисти на партията призоваха хората да не се поддават на езика на омразата.



„Страната има нужда от ясни приоритети, те могат да бъдат следвани и постигани само чрез диалог между утвърдените политически сили”, каза в словото си председателят на Централния съвет на ДПС Мустафа Карадайъ.

Сред гостите бяха зам.-председателят на ДПС  Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова, Ахмед Ахмедов, Илхан Кючюк, Емел Етем, депутати и кметове от региона.

„Свобода, единство, толерантност” бе надсловът на митинга, който събра на поляната край село Пристое стотици хора. Преди официалната част имаше конни надбягвания.



В началото на тържеството музикално-драматичният център „Назъм Хикмет” от Разград представи атрактивен танцов спектакъл. Веднага след това бе отслужена молитва в памет на жертвите на възродителния процес и за здраве и берекет. Съборът завърши със състезания по борба.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама