Звездно участие бележи премиерата на "Игра на дама" в Пловдив

17:34, 15 май 16 / Култура 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Калин Врачански гостува в Пловдив за премиерното гостуване на авторския спектакъл на режисьорката Лилия Абаджиева "Игра на дама". В пиесата му партнират младите актриси Снежана Макавеева (Зорница в Под прикритие) и Мила Люцканова (Сестри Палавееви), както и Васил Витанов.

Постановката е изградена по романа на Кортасар и върху текстове от "Дневникът на прелъстителя" и Писмата на Кафка, строфи от любовната поезия на Бодлер, Елиът и Чехов.

"Игра на дама" с участието на Врачански може да бъде видяна само тази вечер от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов".

"Този спектакъл се нагърби с една амбициозна и почти невъзможна идея да изследва любовното чувство във всичките му проявления. Любовта в момента, в който ни порази и може да бъде възторг, но също така, освен радостите и хармонията, които носи, понякога, дори в повечето случаи, тя носи и страх.", коментира Абаджиева. Вдъхновението при изработването на спектакъла за авторът и актьорите са черпели от желанието си да изследват сътресението на сърцето в любовта." Трудно е да се пребориш с желанията на сърцето, защото каквото иска сърцето го преследва докрай с цената на душата. И в крайна сметка става ясно, че е невъзможно да стигнеш до удовлетворение само от една единствена връзка", споделя Абаджиева.

Калин Врачански е актьорът, определен за проекциите на търсенето. За участието му в "Игра на дама" Абаджиева е категорична, че е достигнал до много голям диапазон на проявяването на своите възможности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама