Руски журналисти отразяват възможностите за туризъм в Бургаско по покана на Живко Табаков

17:54, 15 май 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руски журналисти пристигнаха в Бургас, за да се запознаят с възможностите за туризъм по Южното Черноморие и да ги отразят в своите медии. Делегацията е на посещение в областта по инициатива на голяма туристическа фирма и със съдействието на съветника на министъра на туризма и общински съветник Живко Табаков.

Табаков заедно с бургаския губернатор Вълчо Чолаков посрещнаха репортерите и ги запознаха с древната история и културно-историческото наследство на област Бургас, с природните дадености и минералните извори, които правят страната ни предпочитана дестинация както за екскурзионни пътувания, така и за такива с лечебна цел. По програма, след срещата с Чолаков, делегацията ще посети културни забележителности в общините Бургас, Несебър и Поморие.

Целта на рекламния журналистически тур е чрез медийните публикации да се предизвика интерес у руската аудитория към пътувания в България, които са извън активните сезони за почивка. Идеята е да се покажат възможностите на различните региони за развиване на културно-исторически, балнеолечебен, морски и селски туризъм. Руските журналисти ще посетят балнеохотели, ресторанти, винарни и механи, които умело съчетават историята с новите възможности за развитие на туризъм.

„Област Бургас е люлка на различни цивилизации, оставили частица от себе си. Тя е уникална и посетиш ли я веднъж, оставаш запленен завинаги. Вярвам, че ще усетите тази магия и по-най-добрия начин ще я представите пред руската аудитория“, заяви по време на срещата Вълчо Чолаков.

„Към днешна дата Бургас вече не се разпознава само и единствено като административен център. През последните няколко години направихме много по отношение развитието на круизния туризъм, работи се усилено и в посока яхтен, конферентен, конгресен и спортен туризъм. За нас е важно Вие - журналистите от Русия, да останете доволни от пребиваването си тук и да предадете своите впечатления за нашата красива страна, публикувайки материали в руските издания, на които сте представители“, добави Живко Табаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама