Фенове и футболисти празнуваха заедно влизането на "Дунав" в "А" (видео)

18:55, 15 май 16 / Спорт 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На входа на Русе бе посрещнат автобусът с футболистите и треньорите на „Дунав“, които се връщаха от срещата в Разлог.

Както вече съобщихме, отборът си осигури промоция в „А“ група, след 25 години прекъсване. Равенството 2:2 бе достатъчно срещу „Пирин“ Разлог,тъй като и прекият конкурент за първото място „Поморие“ загуби с 1:2 от „Септември“ в Симитли.

Фенове започнаха да се събират в центъра на Русе веднага, след като научиха новината за влизането на „Дунав“ в „А“ група. След полунощ те направиха шествие по улиците на града до входа на Русе. С транспаранти и скандирания бе посрещнат автобусът, който пристигна късно през нощта. Символично бе изгорен печалният транспарант „25 години без „А“ група! Срам за Русе“. Радостните песни и възгласи продължиха и в автобуса, който стигна до клубния стадион след това.

Междувременно част от отбора, който спечели за „Дунав“ шампионска купа в първенството при юношите старша възраст през 1986 година, празнуваше 30 години по този повод точно на същия ден.

"Избрахме датата случайно. Когато мислехме по този повод, дори не беше ясно кога и къде ще играе „Дунав“ на този ден. Имах предчувствието обаче, през последната седмица, че именно днес, на 14 май, ще се случи това и „Дунав“ отново ще си спечели място в „А“ група. Аз бях част от отбора, който през 1991 година изпадна от „А“ група и се радвам изключително много, че той отново си спечели място сред най-добрите в България“, сподели Тихомир Тодоров, който е част и от шампионския състав през 1986 година.

„Особено, когато се срещнахме отново днес и с нашия треньор Любо Марков си припомнихме как, като 14-15-годишни футболисти, заедно с него, пътувахме за Републиканско първенство в Добрич и слушахме по радиото на автобуса случващото се с мъжкия отбор, който по това време играеше бараж за влизане в „А“ група срещу „Шумен“. След новината за победата на „Дунав“, дори автобусът спря, защото емоциите взеха връх и всички започнахме да викаме, скандираме и пеем. Именно този момент си припомних и днес, когато се видяхме с Марков и заради това повярвах, че точно това е денят, в който „Дунав“ ще се завърне в „А“ група“, сподели още Димитров.

„След 25-годишно прекъсване Дунав отново ще играе в „А“ група. Радвам се много за всички в Русе. Президентът д-р Симеон Симеонов, треньорският щаб, начело с Веселин Великов, и футболистите явно си вършат доста добре работата. Пожелавам им още успехи и „Дунав“ не само да играе в "А" група, но и да се задържи там, като фактор и да радва дълго хората в Русе. Аз лично винаги, когато мога идвам и следя постоянно какво се случва тук. Радвам се и, че успяхме да осъществим една хубава идея с д-р Симеонов - проектът „Дракончета“, с който ангажирахме над 1000 деца от детски градини и начални училища. Това е пътят. Трябва да се започне отнякъде, за да се оправят нещата в спорта у нас“, коментира от своя страна Анатоли Нанков, който също е част от шампионския отбор през 1986 година и празнуваше заедно с тогавашните си съотборници 30-годишнината по този повод и завръщането на „Дунав“ след 25-годишно прекъсване в „А“ група.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама