Поли Генова: Всички заслужаваме право на глас

19:39, 15 май 16 / Култура 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички заслужаваме право на глас, заяви пред БиТи Ви Поли Генова, която снощи класира България на четвърто място в тазгодишното издание на "Евровизия". Така тя отговори на въпрос защо е отправила апела си в деня на финала на конкурса към политиците да запазят правото на глас на българите в чужбина.

Във видеообръщение в профила й във "Фейсбук" тя каза, че всички българи в чужбина имат право да гласуват за собствената си държава.

Генова обясни, че отдавна е смятала да подкрепи тази кауза, защото всички заслужават право на глас и е сметнала за подходящо да го направи в момент, в която самата тя е получила толкова голяма подкрепа. "Мисля, че избрах подходящия момент".

Поли Генова сподели, че още не може да осъзнае дали представянето й на "Евровизия" е малко или голяма победа. "Може би е най-голямото поsтижение на Европа тази година", каза тя имайки предвид, че България получи в конкурса най-предната позиция от всички представени страни от ЕС.

Певицата отказа да говори по темата дали украинската песен не е получила челна позиция по политически причини. Подчерта, че за нея е важно, че България е получила голяма подкрепа от зрителите на конкурса.

"Много е страшно, когато знаеш, че цялата нация е зад гърба ти", сподели Поли за вълнението преди излизането на сцената във вечерта на финала. "Можем да бъде заедно и да сме силни и го доказахме", коментира още тя.

Българската песен е била на първо място при гласуването на зрителите на Евровизия чрез SMS-и, бе написано в официалния профил във фейсбук на Поли Генова.

"Според един от известните сайтове, свързани с Евровизия, с близо 18% нашата песен е на първо място! Русия и Армения са след нас с по 8%", пише в съобщението, в което не се уточнява кой е сайтът.

От поста не става ясно дали цитираните резултати са междинни или окончателни.

Водещите финала на конкурса обявиха, че победителят според публиката е Русия, която обаче не успя да изпревари Украйна в крайния резултат. Той се определя от гласуването на зрителите и на националните журита (50:50).  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама