Ученици от ПМГ Сливен са призьори в олимпиада по Гражданско образование

20:52, 15 май 16 25 1006 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три призови места заслужиха възпитаниците на ПМГ „Добри Чинтулов“ на националния кръг на олимпиадата по гражданско образование, провела се във Велико Търново. Две лауреатски титли заслужиха Християна Черкезова и Велияна Недева от 12.клас. Равностойно е постижението и на Азад Ахмед от 11. клас.

Християна се нареди на трето място в крайното класиране с проекта "Подай ръка, усмихни се". Той е свързан с благотворителна кампания за дневния дом "Св. Стилиян Детепазител" – гр. Сливен,благодарение на която се закупи необходима апаратура, наречена "Биофийдбек". Учениците бяха двигатели на кампанията по събиране на средствата чрез картички и календарчета. Апаратурата беше подарена на дома на Рождественското им парти в зала "Зора".  Велияна Недева стана лауреат с проекта си "Ръка за лапа". Азад Ахмед впечатли журито с идеята си за лятно училище "Креативно предприемачество".   Успешно бе участието в олимпиадата и на Василена Жечева от 12.клас.

Участието в олимпиадата включваше публична защита на граждански проекти и решаване на казуси/гражданска позиция по казус/.   ПМГ Сливен получи признанието на националната комисия за най-успешно представило се училище в олимпиадата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама