Сливен спечели Купа и седем медала от атлетическия турнир "Руен" (снимки)

21:41, 15 май 16 / Спорт 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Атлетите на Сливен спечелиха седем медала в отделните дисциплини и отборно второ място във второто издание на турнира “Руен”, проведен в едноименния град.

Проявата се  организира от СК”Европул”, Община Руен и Българска федерация по лека атлетика.Победители в отборната надпревара станаха домакините от „Европул”, а третата позиция бе за състезателите на Айтос.

Всеки отбор  бе с право да участва с неограничен брой състезатели във всяка дисциплина, като за отборното класиране се зачитат точките на най-добре представителите се двама състезатели от всеки клуб. Според наредбата на турнира, всеки състезател може да участва в не-повече от три дисциплини.

На сливенски адрес точки за клуба донесоха осем състезатели, класирали се до 12 място в дисциплините. Победители  по дисциплини от АСКЛА Сливен станаха Живко Стоянов на 400 метра с 49.33 сек. и Момчил Караилиев на троен скок с 16.35 м.

С два медала се завърна Станимир Минчев, който финишира втори в бягането на 200 метра и трети в спринта на 100 метра.Ангел Карарадев в скока на височина с 195 см  и Живко Петков на троен скок с 15.54 м са със сребърни отличия. Бронз в бягането на 200 метра заслужи Светослав Иванов.

Купи и парична награда за отборните призьори и медали по дисциплини осигуриха домакините.В лекоатлетическия турнир „Руен” в днешния следобед участваха над 100 състезатели от юноши и девойки младша възраст до мъже и жени, представители на 15 клуба от страната. Сред тях бяха и част от националните състезатели на страната. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама