17 испански и ибероамерикански филма гостуват в София

23:31, 15 май 16 / Култура 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 23-та поредна година София посреща Седмицата на испанското и ибероамериканското кино, на която ще бъдат представени 17 филма от 8 държави. Те ще се прожектират пред широката публика в кината Люмиер, G8 и Евро Синема, съобщиха от пресцентъра на Националния дворец на културата (НДК).

Киноседмицата, която е част от фестивала „Салон на изкуствата“ 2016, ще се проведе между 1 и 9 юни под мотото „Повече смях, повече сълзи“. Испанските заглавия са заснети през последните две години. Със свои филмови продукции участват и Бразилия, Мексико, Аржентина, Чили, Колумбия, Еквадор, Венецуела.

Измежду филмовите продукции ще бъде представена и драматичната испанска комедия „Труман”, която спечели наградата за най-добър филм на тазгодишните награди „Гоя”. Зрителите ще могат да видят и приложението на хита „Испанска афера“ – „Испанска афера 2“, както и „Плами в снега“ на режисьора Фернандо Гонсалес Молина, който в откриващия си уикенд в Испания постигна бокс офис с близо 300 000 зрители.

Прожекциите на испанските филми ще бъдат платени. Билетите за тях ще бъдат на цена от 7 лева, като за студенти и пенсионери те ще бъдат по 5 лева. Входът за ибероамериканските филми ще бъде безплатен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама