Откриват три детски полицейски управления в област Търговище

06:58, 16 май 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три детски полицейски управления в градовете Търговище, Попово и Омуртаг ще бъдат открити днес, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

По обед в двора на II СОУ „Проф. Никола Маринов“ в Търговище ще се проведе спецално тържество по повод старта на новото формирование.  На церемонията  ще бъде огласена Декларация за партньорство между Районното управление и гимназията, а учениците-доброволци ще положат клетва.

Едноименната национална програма е предвидена за реализиране от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“, психолози от психологичните лаборатории, експерти от Български Червен кръст.

Програмата е предназначена за обучение на деца от начален и прогимназиален етап като идеята е те да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината, своите права и отговорности пред обществото, работа в екип и толерантност към чуждото мнение.

Занятията по проекта ще се проведат в рамките на две учебни години  в няколко направления - запознаване с дейността на полицейските служби, оказване на първа долекарска помощ /при ухапвания, измръзване, фрактури, изгаряне/, детска полицейска лична защита, безопасност на движението, действия при извънредни кризисни ситуации, бедствия и пожари, и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама