България посреща вкусовете на света в Пловдив

07:15, 16 май 16 / Любопитно 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международният фестивал "България посреща вкусовете на света" започва днес в Пловдив. В 11 часа в Mall Пловдив кметът Иван Тотев, представители на посолствата на 18 държави и партньорите на инициативата ще открият първото по рода си гурме събитие от такъв мащаб.

Фестивалът се организира от Министерството на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 18 чуждестранни посолства у нас. Целта е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите по света да бъдат събрани по едно и също време в България. Всеки от седемте градове домакини, между които и Пловдив, ще представи страната ни с типичните за града и региона вкусове и традиции.

Посетителите на фестивала, който се провежда в рамките на един ден, ще могат да се насладят на специална селекция блюда от националната кухня на различните държави и ще си припомнят неподправения вкус на различни традиционни, български ястия. Ще има и дегустация на вина и музикална програма с изпълнения на живо - едно истинско кулинарно шоу."Кухнята на Пловдив" ще използва в рецептите си автентичен чувен на 126 години, посетителите ще могат да дегустират повече от 10 различни блюда и питиета, характерни за града и региона.

По време на фестивала в Пловдив известни майстор-готвачи от България, Италия, Мексико, Индия, Венецуела, САЩ и Индонезия ще демонстрират на посетителите неповторимите си кулинарни умения.Специална кулинарна демонстрация е подготвил и известният шеф Росен Чакъров, който ще прави пълнен картоф с лук.

На специални щандове ще се продават сувенири, изработени от пловдивски деца, които ще може да бъдат закупени с благотворителна цел. Приходите от благотворителния базар, както и средствата от символичната входна такса ще бъдат предоставени в подкрепа на фондация "Искамбебе" - клонПловдив, която подпомага двойки с репродуктивнипроблеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама