Започва "Седмица на португалската култура" във Велико Търново

07:20, 16 май 16 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 11-та поредна година Португалският културен институт „Камойнш“ и Великотърновският университет организират "Седмицата на португалската култура", известна през годините още като "Седмица на културите на португалоезичните държави". Тази година събитието ще се проведе от днес до 21 май.

Основен момент в програмата, е прожекцията на наградени португалски филми в Голямата зала на общината. Филмите са с български субтитри, входът е свободен. На 16, 17 и 18 май ще могат да се видят по 2 филма, съответно от 18:00 и от 20:00 часа.

Днес от 17:00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ се открива изложбата Португалската идентичност – архитектура в контекст. Представени са 11 емблематични проекта на португалската съвременна архитектура, като един от тях се намира в центъра на Пловдив.

Официалното откриване на изложбата ще включва беседа с координатора на Културния център към Посолството на Португалия в София --Франсишку Назарет и музикално изпълнение на португалския композитор, музикант и изпълнител  Флавиу Тореш Кантаутор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама