Още една жена в битката за шеф на ООН

07:29, 16 май 16 / Свят 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още една жена жена ще се включи в битката за генерален секретар на Организацията на обединените нации. Според агенция ТАСС, която цитира аржентинския вестник „Насион“ до края на месеца президентът на страната Маурисио Макри ще издигнекандидатурата на министърката на външните работи Сусана Мабел Малкора за поста. Официално новината ще бъде съобщена на 27 май, когато Малкора ще се завърне от пътуване зад граница.

Малкора пое поста на външен министър на Аржентина през декември 2015 г. Преди това за 2 години и половина тя беше началник на канцеларията на настоящия генерален секретар на ООН Бан Ки-мун.

Според анализатори следващият шеф на ООН ще бъде жена, а за високия пост до момента са номинирани четири представителки на нежния пол. Това са: генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, бившият външен министър на Хърватия Весна Пусич, бившият министър на външните работи и европейската интеграция на Молдова Наталия Герман и бившият премиер на Нова Зеландия Хелън Кларк.

Всички кандидати бяха препитани на специален форум, на който представиха вижданията си за бъдещето на организацията.Дали за аржентинката ще бъде организиран подобен изпит все още не е ясно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама