Първанов: Имаме от две до четири силни имена за президент и вицепрезидент (обновена)

08:20, 16 май 16 / Политика 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имам добра коалиционна култура, затова не мога да споменавам имена. Има от две до четири имена, които са достатъчно силни да участват в изборната борба.Това отговори лидерът на АБВ Георги Първанов по "Нова" на въпрос кой ще е кандидат за президент на неговата партия.

"Имаме идеите, политиката, платформата. Имаме очертаваща се една голяма, силна, интересна коалиция - центристка, с патриотичен акцент, с леви формации", обясни Първанов.

Той коментира, че на конгреса на АБВ е имало много солидно политическо представителство - "ВМРО, Гергьовден, земеделците, ДПС, които също се включиха, но предпазливо".

"Очертава се ако не един отбор, то поне еднопосочно движение. На мен това ми напомня 2001 г. , когато направихме голяма коалиция от 16 партии. Така създаваш усещането, че има добра консолидация. Нашият балотаж, ако не е в кърпа вързан, то поне не е трудно постижим", заяви лидерът на АБВ.

Първанов каза още, че няма желание да бъде пак президент, но допълни, че и 2001 г. също е нямал желание и все пак е бил избран за кандидат от партията и е спечелил. Той беше категоричен, че АБВ ще обявят своите кандидат за президент и вицепрезидент преди ГЕРБ.

На въпрос дали е възможно обединение в лявото за президентски избори Първанов каза, че от АБВ ще изчакат внимателно. Той заяви още, че е грешен сценарият за сблъсък на ляво и дясно, защото това не са идеологически избори.

За излизането на АБВ от правителството Първанов каза, че това се е случиро заради липса на диалог и нечувамост, за които той предупреждава отдавна.

"Чашата на търпението преля. Нямахме механизми да оздравим кабинета, какво по-естество от това да си тръгнем", обясни той решението за излизането на партията от властта. Лидерът на АБВ определи като смешни опорните точки, че заради Русия партията е напуснала управлението.

"Готови сме за предсрочни избори, със силни кандидати за президент и вицепрезидент, те ще теглят листата ни за народни представители", отговори Първанов на въпроса дали ако ветото не президента за Изборния кодекс не бъде отхвърлено и ПФ излязат от властта, АБВ ще бъде готова за избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама