Днес откриват Детски полицейски управления в 9 училища от област Плевен

08:51, 16 май 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детски полицейски управления ще бъдат открити днес в 9 училища от област Плевен в 12:00 часа, информираха от Областна дирекция на полицията.

Програмата има за цел да обучи децата от началните и догимназиални паралелки за справяне с трудни ситуации. Любознателните малчугани ще получат умения по опазване на собствения живот и този на другарчетата си; справяне с трудни ситуации на улицата, в училище, у дома, в планината. Подрастващите ще се запознаят и със своите права и отговорности към останалия свят, ще получат нагледни примери за работа в екип и уважение на чуждото мнение.

Инициативата ще бъде реализирана от МВР служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“, психолози от психологичните лаборатории, експерти от Български Червен кръст.

Формата на обучението е извънкласна. Занятията ще се провеждат по предварително изготвен и утвърден от началника на съответното РУ на МВР и директора на училището график в рамките на астрономически час веднъж седмично, смятано от 1 октомври до 1 юни на съответната учебна година.

В град Плевен Детско полицейско управление ще бъде организирано в ОУ "Васил Левски".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама