Шуменският „Роко” с два бронзови медала от турнир по тенис на маса в Разград

09:39, 16 май 16 / Спорт 25 610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на клуба по тенис на маса „Роко” Шумен спечели два бронзови медала от 2-то издание на международния турнир в Разград.

Шуменци останаха трети в отборната надпревара, а Атанас Росенов взе бронзово отличие в индивидуалното състезание.

На турнира в Разград „Роко” бе в състав: Атанас Росенов, Росен Рачев и Янко Димитров.

За второто издание на турнира по тенис на маса зала „Лудогорец” събра едни от най-добрите български състезатели.

В  отборното състезание участваха 8 състава, разделени в две предварителни групи. Шуменският „Роко” бе безапелационен в първите си срещи и убедително спечели своята предварителна група. Според регламента шуменци срещнаха вторият отбор от другата група – „Дунав” Русе. След изключително оспорвани срещи „Роко” загуби от русенци с 3:4.

След това драматично поражение шуменци останаха в борбата за бронзовите медали. В малкия финал „Роко” срещна тима на „Бакхус” от град Варна В тези срещи шуменци показаха много по-добра игра от съперника си и го победиха с 4:0, с което завоюваха третото място на турнира в отборното състезание.

В индивидуалната надпревара на турнира в Разград за първото място започнаха да се борят 24 състезатели. Те бяха разпределени в 4 групи от по 6 човека, като за финалната осмица се класираха първите двама от група.

С 5 победи в групата си Атанас Росенов убедително се класира за следващата фаза. Росен Рачев записа 4 победи и 1 загуба в групата си остана втори, което също му даде място в директните елиминации. Жребият за втората фаза на турнира си направи шега с шуменци и изправи един срещу друг Атанас Росенов и Росен Рачев. В мача по между им победи младостта и за финалната четворка се класира Атанас Росенов.

На полуфинал шуменецът се изправи срещу играещия за Луковит Шенол Ебазер и записа загуба. Така Атанас Росенов остана в двубоя за бронзовото отличие. В този мач Росенов се справи с Костадин Камберов от „Дунав” Русе и се нареди на трето място в оспорваната надпревара.

Седмица преди турнира в Разград Атанас Росенов се нареди на престижното 17-то място в държавното индивидуално първенство по тенис на маса, което се проведе в Албена.

Шуменецът премина с 4 победи и 1 загуба предварителната си група. В бараж за влизане в основната схема от 32-ма състезатели Росенов се наложи над Михаил Фролошси от София. За първия мач от елиминациите жребият отреди Атанас Росенов да се изправи срещу бъдещия шампион Теодор Иванов, който играе във Висшата лига за „Асарел Медет”. Росенов загуби от именития си съперник и остана 17-ти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама