„Детско полицейско управление“ "заработи" в 6 учебни заведения в Русенско (обновена + видео)

09:52, 16 май 16 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната дирекция на МВР – Русе даде официален старт на националната превантивна програма „Детско полицейско управление“ днес в 12 часа в 6 учебни заведения на територията на областта, където директорите подписаха споразумения и декларации за съвместна дейност по проекта с началниците на съответните районни управления.  

''Детско полицейско управление'' на територията обслужвана от Първо РУ- Русе вече действа в ОУ ''Отец Паисий'. На територията обслужвана от Второ РУ- Русе, то е в ОУ ''Васил Априлов''. ''Детско полицейско управление'' от днес има още в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” – Сливо поле, СОУ „Васил Левски” – Ветово, СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Две могили, НУ „П.Р.Славейков” - Бяла.

Директорът на Областната дирекция на МВР – Русе, старши комисар Теодор Атанасов присъства на откриването на програмата в ОУ „Отец Паисий“, заедно с началника на Първо РУ главен инспектор Пламен Първанов, който подписа споразумение за съвместна дейност с директора на училището Биляна Алексиева.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, създадена със заповед на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов.

Заложените теми и методически указания са внимателно разработени от групата, в която влизат представители на МВР, Министерството  на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз, Регионалната здравна инспекция и др.

Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, долекарска помощ, здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения.

В обучителния процес  ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“, психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от БЧК, БТС, РЗИ и други партньори в съответните градове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама