Един от най- добрите студенти на РУ на стаж в Областната администрация

10:34, 16 май 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на област Русе Стефко Бурджиев, прие в кабинета си Георги Георгиев – един от най- добрите студенти на всеки от осемте факултета на Русенския университет „Ангел Кънчев“, излъчени по повод 70-годишнината на висшето учебно заведение.

Заедно с останалите 7 първенци той е награден преди няколко дни с визита в Европейския парламент в Брюксел от зам.- председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, съобщават от Областната администрация.

Георги Георгиев е студент от Факултета по Бизнес и мениджмънт, със специалност Международни икономически отношения и за втори път избира да стажува в Областна администрация Русе. В момента той е в Областна администрация на 10-дневен преддипломен стаж.

Вече работи по одобрена от Областния управител програма, която включва, етапна оценка на напредъка при изпълнение на Областната стратегия за развитие на област Русе до 2020 г. (на база определените в нея ключови и специфични индикатори), разработване на проект на комуникационна програма за популяризиране стратегическите документи на ниво област Русе и привличане на повече заинтересовани страни при тяхното разработване, реализиране, мониторинг и оценка.

Студентът планира да се включи в Ден на отворените врати на Областна администрация, който ще се проведе на 17 май с ученици от Английската гимназия. По време на събитието той ще представи пред възпитаниците на гимназията, която е завършил с отличие преди 4 години, есе на тема „Бежанската криза пред погледа на икономиста”.

Есето е класирано в Топ 10 на участвалите студенти в Третия национален конкурс за есе, организиран от клуб „Финанси” към Икономически университет– Варна.

Областният управител се е запознал с бъдещите намерения на Георги Георгиев, поздравил го е за упоритостта, с която постига високи резултати както в образованието така и при проучване и разработване на теми по различни въпроси, които са с голямо обществено значение и му пожела, увереност и удовлетворение от бъдещата си реализация, съобщават още от Областната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама