Даеш и ПКК планирали серия от атентати на 19 май в Турция

11:19, 16 май 16 / Свят 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Терористичните групировки "Ислямска държава" и Кюрдската работническа партия ПКК имат планове за атентати в няколко големи градове в Турция на 19 май, съобщи телевизия "Си Ен Ен Тюрк", цитирайки новинарския канал „Хабертюрк“.

Според информацията атаките са планирани в 10 различни турски градове в деня, когато в южната ни съседка се почита паметта на Кемал Ататюрк и се отбелязва с празник на младежта и спорта.

Въз основа на заплахите турската разузнавателна служба МИТ е издала предупреждението за планираните атентати.

Според информацията на разузнаването джихадистите от Даеш планират атентат срещу мавзолея на Ататюрк – Анъткабир, американското посолство и сгради на военните в Анкара.

Десетима терористи на джихадистката организация, които са натоварени да планират атентатите, вече са пристигнали в турския град Газиентеп, информира изданието.

Главното управление на турската полиция вече е изпратило предупреждения до колегите си в 81-те окръжни градове в страната.

Разузнаването е установило, че освен "Ислямска държава" и кюрдските сепаратисти от ПКК имат планове за кървави атентати на празника на 19 май

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама