Избраха петима от АБВ- Русе в ръководните органи на партията

11:47, 16 май 16 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима от Областната организация на АБВ- Русе са били избрани за членове в ръководните органи на партията. Това стана на Втората национална конференция на АБВ.

В нея взеха участие 46 делегати от Областна организация на партията – Русе от общо 868 делегати. На конференцията бяха избрани ръководните органи на партията – Национален съвет, Контролен съвет и Председател на Гражданския съвет, съобщават от ”АБВ”- Русе.

За членове в тези ръководни органи са били избрани: Венцислав Великов – председател на Областната организация – Русе, Йовчо Смилов – зам.председател , Явор Янчев – зам.председател на Областната организация, Димитър Димитров – председател на Общинската организация – Две могили и Найден Найденов – член на Областен съвет – Русе.

Председателят на АБВ Георги Първанов е подчертал, че основната задача е победата на президентските избори, която ще отвори пътя за цялостна, дълбока промяна на политическия модел в България.

Той е подчертал, че няма време за умуване, а е време за действие, че е не обходим нов интеграционен модел на управление.

„Следващият президент трябва да бъде силен, с присъствие, социално ориентиран и обединител на нацията, човек с авторитет и опит, който ще върне на страната ни позагубените позиции на международната сцена, в т.ч. на Балканите” – такъв президент е необходим на България, заяви председателят на партията пред делегатите и 250-те гости на конференцията.

Делегатите са приели Резолюция „За ново качество на политическия живот и за нов хоризонт пред България”, с която се потвърди решението на НС за преустановяване участието в изпълнителната власт на партията и нейните представители да се оттеглят от заеманите постове.

Приети са били изменения в Устава на АБВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама