Задържаха помагач на телефонни измамници във Велики Преслав

11:49, 16 май 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицейски служители от Велики Преслав задържаха помагач на телефонни измамници часове след като била измамена жена от града и при опит да бъде измамена друга, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

В събота на домашния телефон на 77- годишна жена от Велики Преслав се обадил мъж.  Той се представил за лекар и съобщил, че за лечението на неин близък са необходими пари. Жената предала 390 лева на непознат мъж и малко по-късно установила, че е измамена.

Подала сигнал в полицейското управление и дала много добро описание на мъжа, на когото предала парите. В това време в управлението влязла жена, която попитала постовия полицай дали е вярно, че има голям пожар във фабрика в града.

Казала, че на домашния й телефон се обадил мъж, представил се за лекар и съобщил, че мъжа й е обгорял и са нужни пари за лечение. Полицаят успокоил жената, че няма пожар и вероятно става дума за измама. Тя обяснила, че оставила телефонната слушалка отворена, според указанията, които дал “лекаря” и тръгнала да търси пари.

Криминалисти предприели незабавни действия за установяване на извършителя, които малко по-късно дали резултат.

К.Ж./59г./ от Русе бил задържан малко преди да му бъдат предадени парите “за операция на обгорелия съпруг”. Изяснено било, че мъжът е помагач на извършителя, който измамил 77-годишната жена и е взел от нея 390 лева и опитал да заблуди друга 59-годишна жителка на Велики Преслав. К.Ж. е задържан за срок до 24 часа  в полицейския арест. Ще се изяснява съпричастността му към други измами на територията на областта и страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама