Чистиха 50 замърсени терена по речни корита в Русе и региона

13:05, 16 май 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 замърсени терена, в населените места от трите области в обхвата на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Русе са почистени след осъществената контролна дейност за чистота на речните корита и дерета по заповед на министъра на околната среда и водите, съобщиха от екоинспекцията днес.

През периорда март-април са извършени контролни проверки в 152 населени места, в 22 общини от контролираната територия. За почистване на установени замърсени терени в общини и кметства са дадени 17 предписания. Съставени са 3 акта за установяване на административни нарушения на кметовете на Ветово, Лозница и на Севар в Община Кубрат. Директорът на РИОСВ-Русе е издал наказателни постановления в размер на 7 400 лв.

При осъществената контролна дейност през 2015 и 2016 г., експертите на РИОСВ-Русе отчитат тенденция за подобряване чистотата на речните легла. Вследствие на осъществения контрол, установените замърсявания през 2016 г. са по-малки като количество и размер на замърсената площ спрямо тези през 2015 г. Наблюдава се и тенденция за изпълнение на дадените предписания от страна на общинските ръководства в поставените срокове и с необходимото качество.

През месец май ще бъдат извършвани контролни проверки за чистотата на общинските пътни мрежи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама