Откриха детско полицейско управление в СОУ „Панайот Волов” – Шумен

13:15, 16 май 16 25 765 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детско полицейско управление бе открито в шуменското СОУ „Панайот Волов”. 19 деца от 2 „а” клас се заклеха и получиха „полицейски” ленти, шапки и значки.

Децата обещаха, че няма да се примиряват с нарушенията, ще следят за своята безопасност и тази на другите и ще носят отговорност за своите постъпки.



С общи усилия ние ще допринесем за уважението към закона, заяви директорът на школото Ема Радушева.

Тя и началникът на шуменското полицейско управление Илиян Николов подписаха споразумение за партньорство, с което беше и открито полицейското управление в СОУ „П.Волов”.



Предвижда се шест детски полицейски управления да отворят врати в област Шумен.

В тях ще се провеждат  лекционни и практически занятия.  Целта е в младите хора да се формира чувство за уважение към законността и реда, към ценността на всеки отделен човешки живот, търпимост към всеки и нетърпимост към насилие, агресия, хулиганство и други аморални прояви.

Занятията ще започнат със запознаване на учениците с дейността на охранителна полиция. Ще се научат как се оказва долекарска помощ, ще слушат лекции за вредите от тютюнопушенето и алкохола. Сериозно внимание ще бъде обърнато на пътната безопасност, както и какви са начините за лична защита при нападение. В часовете на полицая ще участват  инспекторите от Детска педагогическа стая, районните полицейски служители от група “Охрана на обществения ред” и “Пътна полиция”. Освен лекции ще има практически занятия, викторини и ролеви игри.



Друго ученическо формирование ще има в ОУ „Св. Кирил и Методий “в село Царев брод.

На територията на РУ- Велики Преслав ще се включат 45 деца от  ОУ “Св. св. Кирил и Методий”.

Две детски управления ще има на територията на РУ- Нови пазар. Едното ще бъде в Каспичан, в което ще участват 32 третокласници, а други 25 ще бъдат обучавани в СОУ ”Васил Левски” в Нови пазар.

Детско полицейско управление ще бъде открито на територията на РУ- Каолиново, в което ще участват 20 ученици от третите класове в СОУ “Георги С. Раковски“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама