Стефан Стоянов: Няма да има местене на ученици тази година в пловдивските училищата "Г. Бенковски" и "Д. Хаджидеков"

13:20, 16 май 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да има местене на ученици в пловдивските училищата "Г. Бенковски" и "Д. Хаджидеков" тази година, дори ако бъде прието решението за сливане на Общинския съвет в Пловдив, съобщи зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

"Решението за административно сливане на двете учебни заведения не е взето емоционално, а е подготвяно в рамките на няколко години", поясни Стоянов. Ако бъде прието Инспекторатът по образование и бъдещият директор на училището ще имат задължението да организират учебния процес и да преценят как да използват сградите и дали една от тях да се използва за предучилищна дейност.

"В световен мащаб се налага целодневното обучение, а в момента дори най-малките ученици започват училище в 7.30 часа и са на смени. Със сливането ще се премахне този проблем", подчерта Стоянов.

"Няма да бъдат съкращаван персонал и няма нужда от това, единствено ще се съкрати един директорски пост. Промяната трябва да бъде в сила през учебната 2017-2018 година", поясни зам.-кметът.

Припомняме, че утре родители на ученици от двете училища ще излязат на протест пред сградата на местния парламент в 8 часа, за да изразят недоволството си пред общинските съветници от подготвяната промяна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама