10-годишна певица стана дарование на Търговище

13:36, 16 май 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24 деца от Търговище ще получават стипендии за своите постижения в областта на науката, изкуството и спорта. Те бяха определени от специална комисия, която разглежда постъпилите предложения за стимулиране на децата и младежите с изявени дарби.

Комисията, начело с председателя на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева и членове различни експерти в областта на образованието и хуманитарните дейности от Регионалния инспекторат по образованието, местната администрация и общински съветници, излезе със своето решение за „Търговищко дарование” да бъде обявена третокласничката Сесил Алпер Сабри от Второ СОУ "Проф. Никола Маринов". Въпреки крехката си възраст малката певица вече има зад гърба си куп музикални отличия от национални и международни конкурси. Тя ще получи стипендия от три минимални работни заплати.

Годишни стипендии в размер на две минимални работни заплати бяха присъдени на  Елеонора Димитрова - ученичка в 5 клас в Първо СОУ “Свети Седмочисленици" в област „Изкуство и култура” и на Вилислав Бонев - ученик в 7 клас в същото училище в област „Спорт”.

В област „Образование, наука и техника” комисията не присъди годишна стипендия, поради липса на подадено искане, което да отговаря на изискванията на общинската наредба. 

21 деца получиха месечни стипендии за период от два месеца в размер на 1/5 от минималната работна заплата. Две от тях са в подготвителни групи в детските градини “Осми март”  и “Червената шапчица”, а останалите са ученици от първи до дванадесети клас в І СОУ “Свети Седмочисленици", ІІ СОУ "Проф. Никола Маринов", І ОУ "Христо Ботев" и Профилираната гимназия за изучаване на чужди езици "Митрополит Андрей”.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама