РИОСВ глоби кметовете на Лозница и Севар за непочистени речни корита

13:42, 16 май 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметовете на община Лозница и на кубратското село Севар са сред санкционираните от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе за непочистени речни корита, съобщиха от екоинспекцията.

Петдесет замърсени терени в населените места от областите Русе, Разград и Силистра са почистени след осъществената контролна дейност за чистота на речните корита и дерета по заповед на министъра на околната среда и водите.

През периода март-април са извършени проверки в 152 населени места в 22 общини от контролираната територия.

За почистване на установени замърсени терени в общини и кметства са дадени 17 предписания. Съставени са три акта на кметовете на Ветово, Лозница и на Севар. Директорът на РИОСВ в Русе е издал наказателни постановления в размер на 7400 лева. Глобите на РИОСВ е до 1400 лева за кметове на кметство и до 3000 лева за кмет на общини, уточниха от екоинспекцията.

Оттам посочват, че при осъществената контролна дейност през последната година и половина се отчита тенденция за подобряване на чистотата на речните легла и изпълнение на дадените предписания от страна на общинските ръководства в поставените срокове и с необходимото качество.

От екоинспекцията информират още, че през този месец ще бъдат извършвани контролни проверки за чистотата на общинските пътни мрежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама