Процедурата „Добри и безопасни условия на труд“ представят във Велико Търново

14:04, 16 май 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре във Велико Търново ще се проведе информационен ден по процедура за подбор на проекти „Добри и безопасни условия на труд“ по Приоритетна ос 1 „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  2014-2020 г.

 Процедурата ще бъде представена от експерти от Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” в Министерството на труда и социалната политика   в качеството на Управляващ орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.  За участие са поканени представители на бизнеса от Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Русе.

Процедура „Добри и безопасни условия на труд“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  има за цел осигуряването на безопасни условия на труд в предприятията, както и подобряване на работната среда, организацията на труд и управлението на човешките ресурси, което от своя страна се очаква да подобри качеството на работните места и да рефлектира положително върху производителността на труда в предприятията. Допустими кандидати са микро, малки, средни и големи предприятия в качеството им на работодатели, със самостоятелна правосубектност, които имат право да осъществяват дейност на територията на  България, в съответствие с българското законодателство.

Процедурата стартира на 12 април т.г., като крайният срок за подаване на проектните предложения изтича на 14 юни 2016 г. Общият бюджет на процедурата възлиза на 80 млн. лв. Минималната сума на безвъзмездната финансова помощ  за един проект е 50 000 лв., а максималната - 391 166 лв. За големи предприятия се изисква съфинансиране в размер на 20% от стойността на безвъзмездната помощ. За микро-, малки и средни предприятия не се изисква собствено съфинансиране. Изпълнението на одобрените проекти трябва да приключи до края на 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама