"Пролетна академия" събира прокурори от цяла България в Арбанаси

14:13, 16 май 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пролетна академия за прокурори от Асоциация на прокурорите в България на тема „Трафик на хора в България – реалност, резултати и предизвикателства“ ще се проведе в периода 16 – 18 май 2016 г. във Велико Търново.

Академията е организирана от Националната комисия за борба с трафика на хора, с финансовата подкрепа на фондация „Ханс Зайдел“ в България.

Официалното откриване на събитието ще се състои на 16.05.2016 г., в 17 ч., в парк-хотел „Севастократор“, с. Арбанаси. На него ще присъстват Камелия Димитрова, и. д. секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, д-р Клаус Физингер, регионален ръководител на фондация „Ханс Зайдел“ за Югоизточна Европа и Евгени Иванов, председател на Асоциация на прокурорите.

По време на тридневния семинар, членовете на Асоциацията на прокурорите в България ще имат възможност да се запознаят с националната политика за противодействие на трафика на хора и ролята на Националната комисия в борбата с това престъпление, полицейското сътрудничество, методиката и основните аспекти при разследване на случаи на трафик на хора. Превенцията на ранните бракове, международното сътрудничество и съвместните екипи за разследване, както и грижата, социалната подкрепа и участието на пострадалите от трафик на хора в съдебната фаза също ще бъдат дискутирани по време на срещата.

Темите ще бъдат разгледани от представители на Националната комисия за борба с трафика на хора, Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР, Районна прокуратура - Оряхово, Районна прокуратура - Павликени, както и на фондация „SOS – Семейства в риск“ и Приют за временно настаняване на жертви на трафик на хора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама