Младеж от Буковлък би ученик с метална тръба в Плевен

14:16, 16 май 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16-годишен младеж от Буковлък ще бъде изправен на съд, защото безпричинно ударил с метална тръба и спукал раменна кост на ученик от гимназията по "Мениджмънт и хранителни технологии" в Плевен. Това съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът станал на 15 февруари т. г., когато обвиняемият Сергей Н. и неговият приятел М. Ц. тръгнали от Буковлък за Плевен с каруца, за да купуват трици. Когато стигнали в града, минали покрай училището, в което и М. Ц. бил ученик.

В същото време пострадалият, също възпитаник на гимназията, се връщал от близък магазин, където през междучасието отишъл да си купи закуска. Двамата с каруцата го настигнали и Сергей го заговорил. След размяна на няколко безобидни реплики, М. Ц. подстрекал Сергей да удари потърпевшия Л. К., на която покана обвиняемият се отзовал веднага.

Взел от каруцата метална тръба, скочил на земята и замахнал към главата на жертвата. Момчето успяло да се предпази с дясната си ръка, като ударът попаднал върху нея. Мигновено последвал нов удар на същото място. След това Сергей скочил в каруцата и с М. Ц. избягали.

От прокуратурата уточняват, че деянието е извършено по хулигански подбуди. Причинена е средна телесна повреда, изразяваща се в спукване на дясната раменна кост, довело до трайно увреждане на десния горен крайник. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама