Пловдивски четвъртокласници стават доброволци в полицейско училище

14:38, 16 май 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
26 четвъртокласници от СОУ "Паисий Хилендарски" в Пловдив станаха доброволци в първото полицейско училище за деца, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

"За две години децата ще бъдат обучени да прилагат първа помощ, ще научат за работата на органите на реда, ще получат ценни знания за закона по пътищата и по този начин ще могат да влияят на родителите и да спомагат за превенцията и подобряването на реда", поясни зам.-министъра на вътрешните работи Филип Гунев.



Обучението ще се извършва като извънкласна дейност от служители от Четвърто РУ-Пловдив, представители на Български червен кръст и преподаватели от училището.



Развълнуваните деца положиха тържествена доброволческа клетва пред родители, ученици и официалните гости – представители на държавната и местната власт, сред които бяха зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, кметът на Пловдив Иван Тотев, директорът на Четвърто РУ Сивлин Бабаджанов и др.



След официалната церемония децата имаха възможност да разговарят със служителите на реда и да се докоснат и разгледат техниката, която използват те в работата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама