Баща и дъщеря от Каварна са новите победители в Класик рали Златни пясъци

15:36, 16 май 16 / Спорт 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баща и дъщеря Детелин Нанев и Габриела Нанева с Мерцедес 200 D от Каварна са новите победители в единадесетото издание на Класик рали Златни пясъци, завършило пред хотел Астера в едноименния курортен комплекс край Варна, съобщи „Rally press“.

На финала пред хотел Астера в курортния комплекс Златни пясъци пристигнаха девет екипажа от стартиралите дванадесет. След награждаването директорът на ралито Орлин Пенев сподели, че е много доволен от проведеното единадесето издание на Класик рали Златни пясъци, а малките разлики в класирането са показател за голямата оспорваност между екипажите. Орлин Пенев и изказа своята благодарност към представителите на полицията от Варна, Девня, Шумен, Преслав и Сливен, която през трите дни охраняваше участниците в ралито.

Първото рали от националния ретро рали-шампионат Златни пясъци (коеф. 5) е състезание, което е ретро-вариант на най-именитата българска надпревара от близкото минало. По традиция ретро-вариантът на Златни се организира от Нептун Моторспорт, със съдействието на СБА-Варна, Авто-мито ретро клуб Варна, СБА в Шумен, сливенският ретро-клуб Туида, както и АСК Скорпион от Сливен. Общата дължина на маршрута в единадесетото издание е 610.300 км, в който са включени 15 часови контроли, 10 изпитания за точна езда, 3 етапа за майсторско управление.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама