Монтират отоплителната система в залата по лека атлетика в Сливен

15:50, 16 май 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има надежда, след дълго очакване, залата по лека атлетика в Сливен да бъде с отопление през зимния сезон. Фирмата–изпълнител на проекта на Министерството на спорта започна изпълнение на дейностите, които най-вероятно до края на май ще приключат.

Вече е изпълнена външната част на проекта по поставяне на тръбите за газта. Работи се по вътрешната част на спортното съоръжение. Поставят се инфрачервени излъчватели за отопление. Те се разполагат по цялата дължина на пистата и секторите за скокове и тласкане на гюле, по общ обем около 300 метра. Монтират се  22 броя излъчватели, които  ще бъдат свързани с тръбата,  подаваща газ към тях.

Предстои и изграждане на ел.система и защита от газ със сигнализатори и  вентилатори за извеждане, ако има изтичане и съответно за вкарване в залата на свеж въздух поясни за Topnovini.bg осведомен източник.

След като фирмата завърши своята дейност, горелките трябва да бъдат тествани. Но в случая липсва съоръжение,  за което отговаря общината. То трябва да бъде доставено, а неговата цел е да подава газ от източника към монтираната отоплителна система.

В най-скоро време се очаква компетентни служители от страна на Сливенска община да си свършат работата, като поставят съоръжението от външната южна част на залата по лека атлетика. Едва след тестване, фирмата-изпълнител "Овергаз" трябва да предаде обекта работещ.

Залата по лека атлетика в Сливен е с нова тартанова  настилка от края на 2011 година, като тогава Спортното министерство финансира ремонта с 220 000 лв. Обещано бе и отопление за залата, по което едва сега се работи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама